Thursday, April 28, 2011

..KeSiAn NaSi LeMaK..

nasi lemak?.. sedap wo.. aku suka kalu makan dengan sambal udang.. pasal feberet aku udang.. sedap2.. letak telor goreng mata kerbau.. ayam goreng.. bilis ngan kacang goreng.. hoho.. merbeles.. nyum2.. actually.. macam lauk boleh di mix & match kan dengan nasi lemak nih.. ikut pada selera masing2..

tapi yang aku tak paham kenapa pulak nasi lemak dikatakan punca murid2 obes?.. uik?.. aku makan nasi lemak x obes pun.. slim river jek walaupun anak dh dua.. seyes beb.. gemoks pun tidak.. pe hal pulok nasi lemak yang busuk nih?

macam yang aku pernah post pasal coklat.. kalu sebut coklat jek.. kepada yang obses berdiet tue mesti agak tak suka sebab coklat sinonim kepada gemoks kan?.. padahal.. coklat nie ada banyak faedah.. key.. stop pasal coklat.. kalu nak tau apa yang aku bebel pasal coklat rie tue leh klik sinie.. macam tue jugak la dengan nasi lemak.. nasi plus sambal plus telor goreng plus timun.. jadi satu set makanan yang lengkap kan?.. jadi apa masalahnye?

pada aku lah.. sikap pemakanan seseorang itu sendiri.. kalu diri sendiri dah tak boleh kontrol pengambilan makanan.. how? pagi nasi lemak.. petang nasi lemak.. malam nasi lemak.. hari2 nasi lemak.. how come?.. even makanan lain pun.. kalu makan tanpa kawalan.. of course la akan obes.. huhu.. dah tau nasi lemak tue berlemak.. jangan lew amik selalu.. hadkan la pengambilannye.. berpada2.. kalu dah berlebih obes la jadiknye.. 

jadi ubahla gaya pemakanan tue.. jangan sebab sendiri yang tak leh kontrol dan tahan godaan.. kemudian salahkan makanan pulok.. huhu.. lagi satu.. jangan lupa excercise.. barulah badan berpeluh.. lemak2 kat badan tue terbakar.. x de la obes.. kan?



p/s: baru pagi tadi aku sarap makan nasi lemak daun pisang.. sedap weh!!

4 comments:

nelly said...

Nelly selalu makan je ..hahaha
sedapp !

nanibahaudin said...

tue la nelly.. mmg sedap pun..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dh lama x makan ns lemak smbal kerang..slurppp~ ;p

sweet stalker said...

haha, netul tu. best kot nasi lemak. atien suka gila makan! tapi takde pun jadi gemuk.. huuu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...