Tuesday, May 3, 2011

..KeRjA AkU SuSaH, KeRjA KaU SeNaNg..

aku tak paham la.. kenapa ada orang yang suka memperkecil-kecilkan kerja orang lain.. kadang2 kedengaran seperti memperlekehkan seseorang.. hai.. kenapa la ek?.. sesuka hati nak melebelkan kerja orang tue senang atau susah.. rasa macam perasaan hasad dengki pun ada.. macam tak puas hati pun ada.. jeles kot?..

pada aku la.. tak ada kije yang senang dalam dunia nie.. tak ada kerja yang tak penat dalam dunia nie.. tak kira la kije tue berat ke.. ringan ke.. masing2 ada kepayahannya yang tersendiri..  guard, mat despatch, kerani, buruh binaan, pilot, nurse, doktor.. banyak lagi tapi tak larat la nak taip semua..  hehe.. mungkin pada mata kita nampak senang tapi.. cer try buat tengok..

jadi tak payah la nak cari susah senang kerja orang lain.. masing2 ada tanggungjawab masing2.. lebih baik kita laksanakan tanggungjawab masing2.. kalu nak kira susah.. kije aku pun susah gak wei.. hari2 kena pikir story untuk update blog aku nih.. hehehe..

4 comments:

zippo miller said...

tu la tu...x kenang untung betul...cube pikir org yg x dpt2 keje...hermm

nanibahaudin said...

zippo.. dia pikir untung dia jek.. kekeke...

fazilzura said...

rs nye keje susah ke senang ke tp kalau biat tu ada , sume nye akan jd mudah ... tp yg x besh nye walau keje tu senang sgt2 , tp kalau adooooooo je manusia2 yg keji dok dengki2, jd nye kerja tu cm beban ..tu yg jd pd zr , keje admin..xde le susah ..tp jiwa tertekan oleh manusia2 keji kt opis..cm rs nk benti jek

* salam kenalan

nanibahaudin said...

hehe.. salam kenal.. ^^
sabor jek la zr.. :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...