Wednesday, May 18, 2011

..Kenapa Kalau Free Hair?..

entry tertunggak.. huhu.. gara2 blogger ader masalah rie tue la.. hehe..  kisah nie jadi masa aku kat ofis minggu lepas.. nampak sangat citer dah basi.. keke.. aku pun tak pasti apa yang derang borakkan.. lagipun masa tue aku tengah melangsaikan kije2 kat atas meja.. tapi sesekali tue tercuri2 dengar jugak la..

ntah macam mana sampai satu part nie.. aku tertengok la gerangan yang bercakap tue.. sambil memimikkan muka dan berintonasi dia berkata.. tapi sayang tak pakai tudung.. eh?.. aku pun tak tahulah siapa yang dia maksudkan.. tapi yang buat aku ter'eh' tue.. sebab statement dia yang bermimik muka dan berintonasi tue.. seolah2 perempuan yang free hair nie.. macam ntah.. teruk ke?..

pada aku la.. itu antara dia dengan Allah.. dan manusia.. selagi nyawa tak sampai ke kerongkong selagi tue la pintu taubat dia masih terbuka.. tak kira la sejahat mana pun seseorang manusia itu.. even  jika dia seorang mafia sekali pun.. pintu taubat sentiasa terbuka luas untuk dia..

kita sebagai sesama manusia.. leh je sama2 bagi nasihat dan peringatan.. selebihnya berdoa dan berharap agar ada perubahan yang baik dalam hidup mereka dan juga kita.. doesn't mean that when you are wearing a tudung it shows that you are good enough.. saper kita nak menilai baik buruk dan dosa pahala orang?..

dun judge a book by it's cover..



6 comments:

kjaharun said...

pada i la kn, walau pun perempuan tu pakai tugung se elok mene kalau die da mengate org yg x pakai tudung baik x pyh tutup... ish2...

CikRangers (CR) said...

hurm..dulu CR pun free hair gak.kalo 1st ramadhan ni genap la 1yrs CR bertudung. cuma bila baca post awak ni,rasa kwn awak tu mcm agak tak uptodate la hotak dia.pakai tudung ke tak,smua nya makhluk allah.
so,xyah la nak kata2 kt org.kita yg bertudung ni elok pebaiki diri supaya jd lebih baik.. :)

nanibahaudin said...

kjaharun.. tue la.. mulut dia becok sgt.. hehe..

nanibahaudin said...

CikRangers.. setuju..
mari sama2 kita update diri utk menjadi yg lebih baik.. ^^

elynn aiza ♥ said...

jangan la judge org klo kte pn lbey trok dr org x pkay tdung.. kdg2 org pky tdung ny pn attitude srupe x pyh pkay tdung.. so jz mhsbh dri jelahh.. huhu..

nanibahaudin said...

betul tue elynn.. kan lebih bagus sama2 muhasabah diri..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...