Thursday, December 1, 2011

..Anda Lahir Pada Tahun 70an / 80an?..

SALAM & MORNING GUYS..

korang dah sarap?.. alhamdulillah.. pagi nie aku x mo bebel panjang.. just nak share ngan korang satu memori yg aku share dengan member2 kat fb.. saper pengarang asal aku x tahu la pulak.. huhu... meh kita jenguk... hehehe...


1. kat skolah ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.  salesman susu pon camtu gak.

2. kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gambar je. bile ade program Nilam, mula sebuk semua nak pinjam buku.

3. RMT kat skola mkn x la best sgt, tp yg berduit pon join RMT, x phm.... (aku pown pernah gak join sekaki.. hahaha...)

4. pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. pensel box yang dabel decker pun hado..

5. main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

6. pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

7. cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.

8. bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

9. time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

10. main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.

11. jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

12. takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

13. balik skolah beli JoJo x pun Dendang. Tora pun best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.

14. Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tv bole tembak alien tu...

15. Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg...

16. layan citer Jepun alih suara.. mero attack, miss comet, oshin.. zaman nie latino2 x hado lagi.. hihihi..

17. hujung tahun lepas exam pakai ramai2 ngan kawan2 main konda-kondi, galah panjang, cop tiang, lompat getah (zero point) kat sekolah.. best wo..

18. kat umah lak, petang2 main tuju tin, tuju selipar, main guli, polis entry ( betul kot ejaan..), buat senapang sendiri main tembak2.. lalala...


amacam? ada yang tersenyum2 tak?.. nostalgik nih.. huhu.. tapi jgn lupe sume ni sebab budak2 zaman sekarang tak sempat layan bende2 ni.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.. huhu~

kalu korang nak share pun boleh sebab aku pun share dari orang lain tapi dah lupa saper (sowie yek)... member2 korang mesti dioanrg tersengeh2 bace mende nih... konpom..
hehehee..



p/s: kalu ada lagi sila la tambah sendiri ye... ^^

1 comments:

Tina Othman said...

tersenyum lebar dah ni, mmg betul2 mengimbau nak nya part ceta alih bahasa tu, mero attact tu, semua berangan nak jadi mcm Cun tu kan hihi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...